dd
Inspirujące Kobiety Sukcesu Oferta Custom Publishing/Public Relations
Magazyn Okazje w sklepie PrezesKa!
Wielkanocna szkoła gotowania: świąteczne jajka faszerowane pasztetową i pieczarkami

Zaskocz gości niezwykle prosty i jednocześnie oryginalnym pomysłem na faszerowane jajka. Smakują wybornie!

Składniki:

– 10 jajek

– 200 g Pasztetu królewskiego marki Berger

– 6 pieczarek

– 2 małe cebule

– olej rzepakowy

– sól, pieprz i słodka papryka do smaku

– melisa do dekoracji

– 2 łyżki majonezu (ewentualnie do dekoracji)

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić. Następnie je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnięte żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać umyte, obrane i drobno pokrojone w kosteczkę pieczarki. Smażyć, aż woda odparuje z pieczarek.

Do wcześniej rozgniecionych żółtek dodać pasztetową, zamieszać. Farsz uzupełnić o usmażone pieczarki i cebulę, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Na koniec połówki jajek wypełnić farszem i udekorować listkami melisy bądź ewentualnie majonezem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *